2016-11-09

Керівництво Держгеонадр провело перемовини з представниками геологічних служб скандинавських країн

Керівництво Державної служби геології та надр України зустрілось з представниками геологічних служб Швеції, Фінляндії та Норвегії, а також міністерств економіки Фінляндії та Естонії. Офіційна зустріч відбулась напередодні, 8 листопада. Мета – представлення стратегій розвитку мінеральних ресурсів, обмін досвідом та аналіз позитивного досвіду розвитку геологічної галузі.

Представники скандинавських країн та Естонії завітали до України за ініціативи Держгеонадр. Цю подію команда Служби планувала понад рік. За словами керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна, для України надважливо ознайомитись із законодавством та регуляторною практикою країн, які пройшли через галузеву реформу та спромоглись залучити значні інвестиції у видобувну галузь.

«Ми раді, що зустріч, яку планували понад рік, відбулась. В Україні сьогодні триває реформа сфери регулювання видобутку корисних копалин. Команда Служби працює над відкриттям та оцифровуванням геологічної інформації, розробляє ініціативи, рекомендовані Асоціацією геологічних служб Європи. Однак, без змін в законодавчому полі, говорити про розвиток української геологічної галузі неможливо. Тому, наша зустріч – це ще один потужний та змістовний крок на шляху до єдиного, прозорого механізму роботи видобувної галузі України», – каже т.в.о.голови Держгеонадр Микола Бояркін.

У рамках зустрічі кожна із країн презентувала своє бачення державної політики щодо використання природних ресурсів. Окрім цього, усі учасники підкреслили необхідність якнайшвидшої розробки довгострокової стратегії розвитку видобувної галузі.