2017-10-27

«Канада поділиться новими технологіями з Держгеонадрами» - О. Кирилюк

Т.в.о. Голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк зустрівся з делегацією геологічної служби Канади (провінція Альберта). На зустрічі керівник відомства презентував діяльність Служби та енергетичний потенціал надр України.

У ході зустрічі очільник відомства сказав, що одним із пріоритетних напрямків діяльності Держгеонадр є реформування геологічної галузі. 

«На сьогоднішній день втілення реформ у геологічній галузі є дуже важливим кроком на шляху до енергонезалежності Держави. Завдяки належному регулюванню у сфері надрокористування та спрощенню доступу до геологічної інформації, покращиться інвестиційний клімат, що у свою чергу сприятиме розвитку економіки в Україні.» - заявив на зустрічі тимчасово виконуючий обов’язки Голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

У результаті зустрічі, представники відомства домовились з канадськими колегами про технічну підтримку реформування галузі, а саме оцифрування геологічної інформації. 

«Виходячи зі свого досвіду з оцифрування геологічних даних, ми пропонуємо Україні свою допомогу. Адже вільний та прозорий доступ до геологічної інформації дасть можливість залучити потенційних інвесторів до вашої країни. До прикладу, у нас на сьогоднішній день в онлайн режимі є інформація про 500 тис. свердловин, які працюють в провінції Альберта. Дана інформація використовується для підтримки системи управлінських рішень, оцінки ризиків, а також для попередження катастроф в країні» - в розмові повідомив представник Посольства Канади в Україні Адам Барболет. 

В кінці зустрічі делегація з Канади висловила наміри підписати з Держгеонадрами Лист щодо співпраці у сфері технічного співробітництва у галузі наук про Землю.