2017-10-27

"Укрнафта" відновила видобуток на чотирьох родовищах

ПАТ «Укрнафта» відновила видобуток на чотирьох родовищах в Сумській області. Компанія отримала гірничі відводи на Анастасівське, Артюхівське, Коржівське і Липоводолинське родовища від Державної служби з питань праці. Річний видобуток на цих родовищах становить приблизно 240 тис. т нафти і конденсату та 130 млн м3 газу.

Через декілька днів відновиться газопостачання населених пунктів Малі Бубни, Бацмани, Гришине і Локня Роменського району Сумської області після того, як тиск на  ГРС Артюхівка сягне достатнього рівня.

«Укрнафта» активно працює з державними органами для того, щоб прискорити затвердження необхідних документів для інших п’яти родовищ і на відновлення видобутку в середині листопада.

Нагадаємо, в цьому році закінчився термін дії ліцензій на видобуток на дев'яти родовищах компанії. Через несвоєчасну видачу ліцензій «Укрнафта» була змушена зупинити видобуток, внаслідок чого компанія втратила приблизно 90 тис. т нафти і конденсату та 70 млн м3 газу. Крім того, «Укрнафта» недоотримала понад 1,3 млрд грн. доходу, а держава – майже 430 млн грн. податкових надходжень тільки від рентних платежів. Від протизаконних дій держави ніхто не виграв.