2020-07-23

Кабінет Міністрів прийняв низку важливих рішень у галузі енергетики

На засіданні Уряду було прийнято низку важливих рішень у галузі енергетики, повідомляється на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України. 
Зокрема:

Продовжено терміни підписання угод про розподіл продукції

На прохання інвесторів газовидобувної галузі продовжено на шість місяців терміни укладення угод про розподіл вуглеводнів на восьми ділянках. Відповідне розпорядження було прийнято у зв’язку із тим, що до Міжвідомчої комісії звернулось вісім інвесторів – переможців конкурсів на ділянки Бузівська, Зінківська, Іванівська, Берестянська, Балаклійська, Софіївська, Варвинська та Угнівська, стосовно перенесення термінів щодо підписання угод.

Інвестори послались на значний обсяг спірних питань щодо редакції окремих положень проектів угод, що мають бути узгоджені сторонами переговорного процесу та їхню складність, що вимагає поглибленого вивчення і часу.

Погоджено законопроект щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях

Кабінет Міністрів погодив розроблений Міністерством енергетики законопроект щодо спрямований на виконання міжнародних зобов’язань у зв’язку з приєднанням до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях.

Проєкт Закону врегульовує питання щодо виконання статті 10 Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» стосовно обрання незалежного адміністратора з підготовки звіту ІПВГ.

Документом пропонуються зміни, відповідно до яких незалежний адміністратор обирається Міненерго з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» без встановлення додаткових умов такого відбору.