2017-09-08

Іноземці готові інвестувати в розробку українських надр

6 вересня відбулися перемовини про співпрацю між представниками Американської Промислової Палати в Україні та в. о. Голови Держгеонадр Олегом Кирилюком.

Президент Палати Андрій Гундер підсумовуючи результати зустрічі зазначив: «Енергетика наразі на першому місці, й іноземні компанії дивляться на Україну. Нам потрібно дати меседж, що можна інвестувати в Україну, а особливо у все, що пов’язано зі Службою Держгеонадр».

Американська Промислова Палата в Україні подякувала Держгеонадрам за візит, конструктивну розмову та ініціативу внесення змін до Кодексу про надра. А також заявила, що готова працювати разом зі службою над змінами до Кодексу про надра.

«Ми будемо Вам дуже вдячні за залучення Американської Палати в якості експерта в якості групи людей, які готові підтримати вас. Ми повністю вас підтримаємо» - заявила Ольга Адамовська, Співголова Комітету з питань енергетики Американської Промислової Палати в Україні.

Під час обговорень Олег Кирилюк запевнив підприємців та представників Палати, що: «Проблемні питання будуть вирішені в найкоротший час. Я, як керівник Держгеонадр, зацікавлений в прозорості роботи Служби. Держгеонадра вітають ініціативу Промислової Палати щодо подальшої співпраці. Адже мені, як держслужбовцю, дуже приємно, що Американська Промислова палата в Україні робить вагомий внесок у формування українського бюджету, об’єднуючи навколо себе потужних інвесторів і міжнародних експертів. Вважаю, що діалог вдався і будуть результати».

В дискусії що до необхідних інституційних змін в галузі розробки копалин в Україні брали участь представники відомих міжнародних та вітчизняних компаній у видобувній галузі: ПАТ «Укргазвидобування», ДТЕК Нафтогаз, UNI Ukraine, МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ, ENERGY RESOURSE OF UKRAINE та інші. Нагадаємо, 23 серпня 2016 року Держгеонадра офіційно підписали Меморандум про співпрацю з Американською Промисловою Палатою, ціль якого є розвиток співпраці між країнами в галузі геологічного вивчення та раціонального використання надр шляхом спільних заходів і обміном досвіду.