2016-10-10

Ініціативна група продовжує роботу над підготовкою установчих зборів з формування Громадської ради при Мінприроди

28 вересня 2016 року закінчився термін прийому документів від інститутів громадянського суспільства, які виявили бажання брати участь в установчих зборах з формування нового складу Громадської ради при Мінприроди.

Члени ініціативної групи з підготовки установчих зборів 6 жовтня зібралися на друге своє засідання, під час якого розглянули інформацію про делегованих представників інститутів громадянського суспільства, які подали документи для участі в установчих зборах.

Зокрема, у рамках засідання було визначено процедуру перевірки документів на відповідність вимогам Типового положення Постанови №996 та критеріїв,  визначених ініціативною групою та оприлюднених на офіційному веб-порталі Мінприроди від 12.09.2016 року.

За результатами перевірки документів, представлених інститутами громадянського суспільства, за сім календарних днів до проведення установчих зборів ініціативна група затвердить та оприлюднить список кандидатів, які будуть допущені для участі в зборах з формування Громадської ради, і список представників інститутів громадянського суспільства, яким буде відмовлено в участі в установчих зборах.

Члени ініціативної групи також розглянули порядок проведення рейтингового відкритого інтернет-голосування за новий склад Громадської ради при Мінприроди.

За результатами обговорення було ухвалено рішення про оприлюднення порядку проведення такого голосування з роз’ясненням технічної та організаційної процедури.

Нагадаємо, що установчі збори з формування Громадської ради при Мінприроди відбудуться 27 жовтня 2016 року.