2024-04-26

Індія може почати приймати нафту з рф на танкерах «совкомфлоту»

Судно, що належить російському танкерному гіганту ПАТ «совкомфлот», яке перебуває під санкціями, прямує до Індії, що свідчить про відновлення постачань, пише Bloomberg.

«Судно, завантажене нафтою марки Urals, прямує до Парадіпу, де розташовано нафтопереробний завод (НПЗ) найбільшої державної компанії Indian Oil Corp. Прибуття судна очікується 29 квітня, і якщо воно розвантажиться, то стане першим судном «совкомфлоту» в Індії з початку цього місяця», —  сказано у публікації.

Зазначається, що Індія стала одним із найважливіших ринків збуту російської нафти після початку розв'язаної росією повномасштабної війни проти України, але минулого місяця всі нафтопереробні компанії країни заявили, що припинять отримувати нафту, що перевозиться на танкерах «совкомфлоту», у зв'язку із санкціями США. Якщо судно «владімір тіхонов» успішно причалить і розвантажиться, це означатиме зміну позиції індійських переробників.

Імпорт нафти з росії, який в основному здійснюється на танкерах, що не належать флоту «софкомфлоту», включаючи судна «тіньового» флоту, у квітні становив близько 1,72 млн барелів на добу (б/д), що є найвищим показником з липня, зазначає видання.