2024-04-26

Anglo American розглядає можливість продажу компанії De Beers

Компанія Anglo American розглядає можливість продажу алмазодобувної компанії De Beers, яка їй належить, повідомила в четвер газета The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела. За словами джерел WSJ, Anglo American останніми тижнями вела переговори з потенційними покупцями, серед яких виробники товарів класу "люкс" і суверенні фонди країн Перської затоки. Компанія дала зрозуміти потенційним покупцям, що готова розглядати їхні пропозиції. Купити De Beers у підсумку може група, до якої увійде компанія сфери товарів класу "люкс" і фінансовий інвестор, сказав один зі співрозмовників.

Переговори мають попередній характер, і оцінка De Beers поки що не обговорювалася.

Довідка
De Beers була заснована в 1888 році групою інвесторів, до складу якої входив Сесіль Родс. До 1980-х років вона контролювала понад 80% видобутку алмазів у світі. Anglo American володіє 85% De Beers з 2011 року, решта 15% належать уряду Ботсвани. Компанія та її партнери видобувають близько третини (за вартістю) необроблених алмазів у світі.

Цього тижня Anglo заявила, що виробництво необроблених алмазів скоротилося на 23% у першому кварталі, і знизила план виробництва на цей рік до 26-29 мільйонів каратів, тоді як раніше прогнозувалося 29-32 мільйонів каратів.