2021-09-03

IKEA розпочала продаж «зеленої» електроенергії Швеції

Найбільший виробник меблів у світі – компанія IKEA, з вересня розпочала продаж електроенергії з ВДЕ побутовим споживачам у Швеції. Про це повідомляє ЕхРRО

Послуга дістала назву Strömma. Компанія отримувати "зелену" електроенергію з вітрових та сонячних парків. Покупці зможуть відстежувати походження енергії у додатку. 

Партнером IKEA за проектом Strömma є компанія Svea Solar, яка випускає для нього сонячні панелі. Svea Solar буде купувати енергію, вироблену на сонячних або вітрових електростанціях, на біржі Nord Pool та перепродавати її без доплат.

Як зазначається, побутові споживачі будуть сплачувати фіксований місячний платіж плюс варіаційну складову тарифу.

«Сьогодні ми пропонуємо розумні та енергоефективні продукти та послуги, які сприяють продовженню терміну служби продукції, зменшенню відходів, економії води та здоровому харчуванню, а також скороченню споживання електроенергії. Надання сонячної та вітрової електроенергії за низькими цінами для більшої кількості людей сприймається як наступний крок нашої подорожі щодо сталого розвитку », - каже Боян Ступар, менеджер з продажів IKEA у Швеції.

Початок продажу чистої енергії є частиною масштабного плану IKEA щодо скорочення викидів парникових газів та зменшення їхнього вуглецевого сліду разом зі своїми покупцями.