2021-01-29

ІФНТУНГ та Печеніжинська ОТГ уклали договір про співпрацю

Договір про співпрацю уклали Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та Печеніжинська територіальна громада Коломийського району Івано-Франківської області. Про це повідомляє пресслужба університету.

Причиною послугувала адміністративно-територіальна реформа, яка має на меті надання більших повноважень органам місцевого самоврядування. 

"Це важливе питання – у фокусі уваги договору, який передбачає широку співпрацю ОТГ та ІФНТУНГ в галузі навчальної, інноваційної, наукової, спортивно-масової роботи. Таке об’єднання зусиль допоможе як поліпшити теоретичну й практичну підготовку  фахівців, яких випускає університет, так і підніме на якісно новий рівень соціально-економічний і культурний розвиток громади, сприятиме реалізації цільових програм, пов’язаних з її розбудовою", - йдеться у повідомленні. 

Ну, а всебічна підтримка партнерів з ІФНТУНГ Печеніжинській ОТГ забезпечена, це – і люди, і наукові напрацювання. Ректор університету Євстахій Крижанівський зазначив:

- Ми готові працювати на користь громад. Маємо серйозний інтелектуальний потенціал, накопичений за багато років. І дуже добре, що до нас звертаються в такий непростий час, аби ми могли сприяти в розв’язанні проблем ОТГ. В нас є студенти, аспіранти, докторанти, які готові до цього долучитися – це ті трудяги, які знають, що і як робити. Разом будемо працювати, тоді й здійсниться історична справедливість, і на нашій найкращій землі, яку Творець подарував нашому народу, постане найкраща держава – Україна. Будемо її будувати. Ми самі винні, що маючі найродючіші землі, маючи багаті надра, маючи мудрих людей, до цього часу не поєднали це і не стали найзаможнішими. Бажаю вам зробити до того перший крок.