2021-01-29

Мораторій Байдена не стосуватиметься діючих родовищ

Мораторій на оренду федеральних земель для розробки нафтових та газових родовищ, який введе президент США Джо Байден, не торкнеться компаній, які вже уклали відповідні контракти і ведуть відповідні роботи. Про це повідомляє OilPoint, посилаючись на слова кандидатки на пост міністра енергетики США Дженніфер Гренхолм. 

«Мораторій поширюватиметься тільки на нові орендні договори, він не буде поширюється на тих, хто зараз працює в прибережній зоні», - зазначила вона.

«Для чинних ліцензій не буде перешкод. Вони продовжать діяти. Зокрема, нафтогазова промисловість, у них 10 тис. ліцензій. Вони можуть продовжувати роботу», - додала кандидат на пост міністра енергетики.

За її словами, «адміністрація Байдена не збирається відбирати робочі місця за існуючими орендними договорами».

Гренхолм підкреслила, що на даний момент існує багато невикористаних орендних договорів, і в указі президента вони будуть згадані. Як вона зазначила, мораторій дасть час для розробки технологій, які дозволять людям використовувати чисту енергію.

«Це дає нам час для роботи над створенням робочих місць і диверсифікацією», - підкреслила вона.

При цьому кандидат на пост глави Міненерго підкреслила, що вугільна, нафтодобувна і газова промисловість поки залишатимуться частиною американського енергетичного сектора, незважаючи на намір влади до 2050 року довести до нуля обсяг викидів вуглекислого газу в атмосферу.