2016-05-16

Генерального директора ДП "Південукргеологія" звільнено з посади

За отриманним прес-релізом від пресс-служби Державної служби геології та надр України повідомляємо, що 13 травня, у зв’язку з систематичним невиконанням обов’язків покладених на генерального директора ДП «Південукргеологія» Контрактом № 05 від 30 грудня 2011 року, було звільнено Миколу Васильовича Фощія.

Данний наказ було видано відповідно до пункту 8 статті 36 Кодексу законів про працю. Укладений Контракт було порушено невиконанням пункту 2.3.2 розділу 2 Контракту та відповідно до пункту 2.8. розділу 2 Контракту, підпунктів 7.4.1., 7.4.4. пункту 7.4 розділу 7 Контракту.

За результатами проведеного аудиту ДП «Південукргеологія», під керівництвом Миколи Фощія зафіксовано нераціональне використання коштів, багатомільйонна заборгованість по заробітній платі перед працівниками, порушення антикорупційних законів тощо.

«Микола Фощій довів одне з найпотужніших підприємств України фактично до банкрутства. На даний момент загальна сума заборгованості добігає майже 17 млн.грн. (8 млн. грн. заборгованість по заробітній млн.грн., майже 9 млн.грн. - це заборгованість з обов’язкових платежів)» - коментує ситуацію т.в.о.Голови Держгеонадр Микола Звертаю вашу увагу на той факт, що збитки підприємства тільки у 1 півріччі 2015 року склали - 1972,0 тис. грн., що більше за аналогічний період попереднього року на 1453,0 тис. грн., або у 3,8 рази.

Фінансовий результат від операційної діяльності за 1 півріччя 2015 року мав від’ємне значення (збиток) у сумі 3911,0 тис. грн., що більше за аналогічний період минулого року на 1433,0 тис. грн.., або на 57,9 % .

Слід зазначити, що у 1 півріччі 2015 року збільшились адміністративні витрати на 282 тис. грн., ніж у 1 півріччі 2014 року і склали 2107,0 тис. грн. і так далі.

Відповідно до Методичних рекомендацій Мінекономіки України стан Підприємства характеризується як стан критичної неплатоспроможності. Також керівником цього підприємства порушено ст.9 Закону України «Про протидію та запобігання корупції», призначивши заступником свого сина. Окрім цього, Микола Фощій приховував документацію щодо заборгованості та ігнорував комісії для розгляду причин, які спровокували таку велику заборгованість.

Микола Фощій отримував низку попереджень від Державної служби геології та надр України щодо порушень на підприємстві. Нещодавно також поліція порушила кримінальне провадження проти керівництва ДП «Південукргеологія».

Зазначимо, Громадська Рада при Держгеонадрах також вимагала звільнення з посади гендиректора цього підприємства. «Вважаємо, що перебуванням на посаді керівника державного підприємства Фощія М.В. завдається шкода державним інтересам, що в свою чергу може призвести до непоправних наслідків. За результатами проведення комплексної перевірки діяльності казенного підприємства «Південукргеологія», в межах визначених законом повноважень вимагаємо розглянути питання щодо можливого звільнення Фощія Миколи Васильовича з посади генерального директора», – йдеться у зверненні Громадської Ради при Держгеонадрах до керівництва Служби.

Пресс-секретар Наталія Мелень моб.тел.067345 66 71, 0501758483.
[email protected]