2017-09-18

Газу на Львівщині бути

З робочим візитом пошукову свердловину №17-Ретичинська відвідали очільник Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк та Голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Ярослав Климович.

Це відбулося в рамках науково-практичної конференції, яка була приурочена до 100-річчя Української геології та 60-річчя дочірнього підприємства «Західукргеологія» і проходила у Львові 12-14 вересня.

— Сьогодні, своїм прикладом, ми демонструємо, як геологічне підприємство, що займається геологорозвідувальними роботами, може зробити великий внесок у зміцнення енергетичної незалежності України, — заявив Голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Ярослав Климович.

Роботи на свердловині розпочалися в кінці березня, а зараз об’єкт перебуває на стадії випробовування. Зусилля спеціалістів ДП «Західукргеологія» наразі спрямовані на досконале вивчення газоносних горизонтів свердловини та отримання максимального результату при введені її в експлуатацію.

Національна акціонерна компанія «Надра України», витримуючи курс на беззбиткову діяльність, знайшла власні ресурси на розробку та введення в експлуатацію газової свердловини.

— Завдяки наполегливій праці колективу, сьогодні я став свідком  запалювання  факелу на свердловині. Я побачив реальний результат роботи, і мені особливо  приємно, що галузь розвивається. Ви переконали мене в перспективах нашої країни в  досягненні енергетичної незалежності, — підкреслив Олег Кирилюк.

Також  Ярослав Климович додав, що дуже символічно на 60-річчя ДП «Західукргеології» було отримати такий позитивний результат. Це підприємство доводить свою конкурентоспроможність на ринку, а факел на свердловині став результатом спільної ефективної роботи Стрийської нафтогазорозвідувальної експедиції, ДП «Західукргеологія» та НАК «Надра України». І це ще раз підтвердило правильність обраного Компанією курсу – інвестування у вітчизняні надра та розвиток геологічної галузі.

Науково-практична конференція зібрала цілу плеяду вчених, ветеранів та виробничників геологічної галузі. Модератором заходу виступив Сергій Володимирович Гошовський — перший голова Національної акціонерної компанії «Надра України», видатний геолог та вчений. Урочистості з нагоди святкування 100-річчя Української геології та 60-річчя «Західукргеології» відвідали також представники місцевої влади міста та області: заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак, головний архітектор міста Юліан Чаплінський. Так, Володимир Гірняк сказав про необхідність розвитку геологічної сфери та запевнив у цілковитому сприянні та підтримці з боку облради. Після привітальних слів чиновники вручили працівникам підприємства та ветеранам галузі почесні грамоти та подяки.