2017-09-18

Burisma Group ввела в експлуатацію найпотужнішу бурову установку в Україні

Burisma Group, міжнародна енергетична група з активами в Україні, придбала бурову установку SK 3000 вантажопідйомністю 680 метричних тонн, виготовлену американською компанією Service King Manufacturing, Inc. Нова установка потужністю 3000 кінських сил, аналогів якої немає не лише в Україні, а й у всій Східній Європі, дозволяє бурити свердловини глибиною до 10000 метрів. Установка була повністю укомплектована в США й пристосована до українських умов. У травні цього року її застосували на свердловині №6 Водянівського родовища.

Вартість SK 3000 становить близько 1 млрд грн, до того ж, більше 200 млн грн було сплачено Burisma Group в бюджет України в якості митних платежів. Відповідно до прийнятої “Стратегії мільярдів”, у 2017 році Burisma Group планує інвестувати понад 3 млрд грн у розвиток та підвищення ефективності видобутку вуглеводнів.

«На поточний рік ми поставили перед собою амбітну мету – пробурити 20 нових свердловин. Таким чином Україна отримає додаткові обсяги природного газу для зміцнення енергетичної безпеки. Burisma Group виступає провайдером нових технологій і промислового нафтогазового обладнання в Україні, що обслуговують іноземні фахівці, які діляться досвідом з українськими газовидобувниками», – зазначає Тарас Бурдейний, головний виконавчий директор з українських операцій Burisma Group.

Service King Manufacturing, Inc. (SK) – приватна компанія, один з найбільших виробників мобільних бурових установок в США. Компанія має 7 заводів, де виготовляються всі компоненти бурового обладнання, зокрема, гальмівні барабани, щогли, лебідки, деталі шасі. Також SK володіє найбільшою в Америці базою поточного та капітального ремонту бурових установок. Burisma Group є ексклюзивним представником Service King Manufacturing, Inc. в Україні.

За більш детальною інформацією ви можете звернутися до прес-офісу компанії: [email protected]