2014-11-07

Фахівці Держгеонадр України обговорили актуальні питання надрокористування з експертами МВФ

5 листопада 2014 року, в приміщенні Держгеонадр України відбулась зустріч керівництва Державної служби геології та надр України, фахівця Міністерства екології та природних ресурсів України з представниками технічної місії Міжнародного Валютного Фонду.

У ході зустрічі сторони розглянули питання реалізації державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр та перспективи розвитку геологічної галузі.

Зокрема, окрема увага була приділена питанням надання адміністративних послуг у сфері надрокористування. Детально проаналізовано діючу процедуру надання спеціальних дозволів на користування надрами, види дозволів, випадки у яких суб’єкти господарювання можуть отримати спецдозвіл без проведення аукціону.

Голова Держгеонадр України Дмитро Кащук також ознайомив представників технічної місії МВФ з українською законодавчою базою в частині регулювання видобутку нафти та газу.

Крім того, представлено ініціативи Держгеонадр України, спрямовані на реформування галузі шляхом розробки проектів нормативно-правових актів, спрямованих на удосконалення державної політики щодо раціонального використання надр, поліпшення умов ведення бізнесу та створення сприятливого інвестиційного клімату в сфері надрокористування.

Довідково: технічна місія Міжнародного Валютного Фонду працюватиме в Києві з 4 по 17 листопада 2014 року на запрошення Міністерства фінансів України. У рамках візиту, присвяченого питанням оподаткування природних ресурсів, передбачено зустрічі експертів МВФ Пітера Маллінза, Оани Луки та Артура Свістака з фахівцями українських органів державної влади.