2024-03-14

Expert Petroleum відреагувала на розслідування НАБУ щодо PEC-угоди УГВ

Expert Petroleum випустила офіційну заяву з приводу розслідування НАБУ PEC-проєкт АТ «Укргазвидобування», який міг принести державі 211 млн грн збитків.

В Expert Petroleum зазначають, що наскільки їй відомо, жодна посадова особа «Експерт Петролеум Україна» не є підозрюваною та не має процесуального статусу в цьому кримінальному провадженні. Також жодних офіційних претензій до Expert Petroleum з цього приводу висунуто не було.

«Експерт Петролеум Україна» підтверджує, що завжди діяла законно та сумлінно і готова співпрацювати з НАБУ в даному провадженні згідно з чинним законодавством України.

У повідомленні Expert Petroleum зазначається, що компанія виконує всі свої зобов’язання відповідно до умов договору та вимог законодавства. В компанії наголошують, що як європейський інвестор, компанія продовжила працювати в Україні під час повномасштабного вторгнення, зберігаючи понад 200 робочих місць для українців.

«Експерт Петролеум Україна» інвестувала в економіку України понад 700 млн грн. Також з жовтня 2020р компанія сплатила до бюджету України понад 430 млн грн податків.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують PEC-проєкт УГВ з Expert Petroleum, що приніс 211 млн грн збитків.