2021-05-21

Expert Petroleum інвестувало $ 1.4 млн в PEC-проєкт

«Львівгазвидобування» та «Експерт Петролеум» були рішуче налаштовані розпочати виконання договору із підвищення видобутку. Про це повідомляє ExPro, посилаючись на заяву технічного директора комппанії Ріхарда Білого під час міжнародної конференції щодо видобутку нафти та газу Carpathian Oil & Gas Conference 2021 (COGC2021).

З основних результатів за останні 3 місяці було наголошено на інвестиції в розмірі $1.4 млн. Крім того за цей час фахівцями «Львівгазвидобування» та «Експерт Петролеум» було виконано:

- 9 КРС (8 успішних), що в основному включали перфорацію нових пластів, водо ізоляцію та вибіркову повторну перфорацію наявних інтервалів;
- Оптимізація об'єктів наземної інфраструктури; • Нові технології інтенсифікації;
- Отримання пластових даних;
- Геологічні дослідження та повторна обробка понад 350 погонних км старих сейсмічних профілів 2D.

Інвестиційний план на 2021р в розмірі $5 млн також передбачає:

- 7 операцій ГРП, включаючи технологію використання піни як розчину для ГРП для свердловин із низьким пластовим тиском (ніколи не проводився в Україні)
- 9 додаткових КРС для переведення свердловин на інші продуктивні пласти, водо ізоляція та 5 операцій з перфорації через НКТ для залучення нових газонасичених пластів, вибіркова повторно перфорація наявних інтервалів
- Отримання та придбання даних колекторів
- Геологічні дослідження та повторна інтерпретація даних сейсмічних досліджень
- Програмне забезпечення для моніторингу видобутку в реальному часі (включаючи впровадження системи вимірювання тиску та температури в реальному часі на 15 свердловинах)
- Програмне забезпечення для управління операційною досконалістю
- Модернізація об'єктів наземної інфраструктури