2021-04-19

Екоінспекторів не пустили для перевірки на Бурштинській ТЕС

Як повідомляє OilPoint, прсилаючись на повіомлення на офіційній сторінці підприємства в Facebook, працівників Державної екологічної інспекції Карпатського округу не пустили на перевірку ДТЕК «Бурштинська ТЕС».

«На ДТЕК Бурштинська ТЕС прибули інспектори Державної екологічної інспекції Карпатського округу з метою проведення позапланової перевірки. Підставою стало звернення громадянина про порушення ТЕС природоохоронного законодавства в частині здійснення викидів в атмосферне повітря », - наводить OilPoint фрагмент повідомлення. 

У ДТЕК відзначають, що інспектори не були допущені на територію ТЕС, оскільки звернення громадянина за своїм змістом не може бути підставою для такої перевірки.

«Крім того, з огляду на карантинні вимоги і з метою попередження поширення на території ТЕС COVID-19, допуск осіб, які не є працівниками ТЕС максимально обмежений», - прокоментували в компанії.

При цьому, як відзначають в ДТЕК, Бурштинська ТЕС є промисловим підприємством, що виробляє електричну і теплову енергію, тому, загальновідомо, що виробнича діяльність ТЕС супроводжується викидами в атмосферне повітря, обсяги яких врегульовані законодавством і відповідними дозволами.

«Виміри, які робилися останні роки незалежним лабораторним контролем, підтвердили відсутність перевищень», - вказується в компанії.