2018-10-03

ДТЕК Нафтогаз ввів в експлуатацію компресори утилізації газів стабілізації конденсату

Із збільшенням видобутку вуглеводневої сировини на Семиренківському газоконденсатному родовищі ДТЕК Нафтогаз виникло питання необхідності утилізації додаткових обсягів низьконапірного газу, що виділяється в процесі підготовки газового конденсату.

Для вирішення цього питання на Олефірівській УППГ та Семиренківській УКПГ були облаштовані та введені в експлуатацію компресорні установки, які забезпечують підвищення тиску газів стабілізації конденсату та їх повернення в систему підготовки газу. Компресорні установки створено на базі компресорних агрегатів виробництва Ariel (США). Компоновку та зборку виконала компанія Euro Gas Systems (Румунія).

Директор з видобутку та переробки вуглеводнів ДТЕК Нафтогаз Олексій Раптанов підкреслив: «Наша компанія постійно проводить заходи для збільшення видобутку вуглеводнів та зменшення кількості викидів в атмосферу. Введення в експлуатацію компресорних установок дозволить збільшити обсяги реалізації природного газу на 7,0 млн куб. м, газового конденсату – на 1200 тон на рік. Також компресорні установки дозволять значно збільшити екологічність процесу видобутку вуглеводнів».