2021-08-12

До 2027 року Ірак видобуватиме до 8 млн б / д нафти

Ірак має намір збільшити видобуток нафти до 8 млн б / д до 2027 року, повідомив міністр нафти країни Іхсан Абд аль-Джаббар. Про це повідомляє OilCapital

Однак, за словами офіційного представника міністерства Асема Джихада, рівень видобутку буде багато в чому залежати від динаміки ринку.

«У зв'язку з викликами, з якими зіткнувся нафтовий ринок, країни-виробники переглянули свої плани і розрахунки. Збільшення видобутку стало визначатися виходячи зі змін і динаміки на нафтовому ринку», - пояснив він, відзначивши, що «неможливо передбачити, яким буде цей ринок ».

Під час липневого засідання цього року ОПЕК + продовжила нафтову угоду до кінця 2022 року, вирішивши з серпня 2021 року збільшувати видобуток нафти на 400 тис. б / д щомісяця до повного виходу з поточних обмежень виробництва. Це дозволить до кінця вересня 2022 року поступово вийти з поточних зобов'язань зі скорочення видобутку, які наразі складають 5,8 млн б / д. Було також погоджено підвищення бази скорочення видобутку нафти з травня 2022 роки для Росії, Саудівської Аравії, ОАЕ, Іраку і Кувейту. Для Іраку база скорочення видобутку зросте на 150 тис. б / д - до 4,803 млн.

Раніше Абд аль-Джаббар заявляв, що Ірак підтримує продовження угоди до кінця 2022 року і поступове збільшення видобутку нафти.