2021-08-12

Чотири алмази видобуто на проєкті Thorny River

Компанія Botswana Diamonds виявила чотири високоякісних алмази і кілька кімберлітових індикаторів у бурових зразках на нещодавно відкритій ділянці River Kimberlite на проєкті Thorny River, що в Південній Африці.

Як повідомили в компанії, найширший перетин кімберліту по ходу свердловини становить 18 метрів. В рамках програми буріння було відзначено значне здуття на кімберлітовій дайці з мінімальною довжиною простягання 75 метрів.

Вихід кімберліту на ділянці River Kimberlite примикає до алмазоносної ділянці River Blow, яку було виявлено компанією в листопаді 2020 року.

Зразки з цих свердловин було отримано з інтервалом в один метр, і дванадцять з них загальною вагою близько 320 кг було відібрано та відправлено в незалежний обробний центр для оцінки методом просіювання, розділення в щільному середовищі і ручного сортування.

Було виявлено чотири алмазу гарного кольору, чистоти і комерційної якості, а також великі мінерали-індикатори алмазів.

«Виявлення високоякісних алмазів і багатьох індикаторів алмазів трапляється дуже рідко. Алмази хорошої якості, - сказав голова компанії Джон Тілінг. - Видобуток алмазів з невеликої вибірки вузьких свердловин, пробурених методом зворотної циркуляції, є незвичайним, і це є доброю ознакою для потенціалу проєкту Thorny River. Ще більш обнадійливим є те, що розмір самого кімберліту, з якого було вилучено алмази, розширюється».

За його словами, компанія почне буріння на ділянці між двома кімберлітовими виходами ближче до кінця серпня.

В цілому в 12 свердловинах, пробурених вібраційно-роторним способом на виявленому в травні 2021 року кімберліті River, було пересічено 71 метр кімберліту та ще 19 метрів кімберлітової брекчії.