2014-09-18

Держгеонадрами України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про проведення експерименту із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів»

З метою Держгеонадрами України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про проведення експерименту із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів».

Цей проект створює інноваційну можливість для надрокористувачів приймати участь у аукціонах з продажу спецдозволів на користування надрами шляхом їх проведення електронних торгів. Так, для цього Держгеонадрами доручається певному державному підприємству-організатору забезпечити функціонування відповідного веб-сайту, де будуть створені особисті електронні кабінети для надрокористувачів, що бажають взяти участь у торгах, внесли гарантійний внесок та зареєструвалися по кожному обраному ними лоту. Особисті кабінети також міститимуть інформацію для учасників, подані ними заявки, будуть захищені електронними цифровими підписами та слугуватимуть для подачі ними кроків по підняттю ціни лоту у ході торгів.

Отже, лоти виставляються через спеціалізований сайт – електронну систему, що забезпечує всім учасникам та спостерігачам доступ до інформації про аукціон, і впродовж дня проведення торгів всі учасники, незалежно від їх місцезнаходження, без ризиків корупційних правопорушень зможуть взяти участь у торгах, подавати покроково електронні пропозиції підняття ціни за лот та у разі перемоги отримати право користування надрами.

Проектом запропоновано за результатами експерименту з проведення електронних торгів до 01 січня 2015 року подати Уряду пропозиції щодо доцільності подальшого їх проведення.

Відповідно, з метою належного проведення зазначеного експерименту з проведення електронних торгів проектом пропонується тимчасово зупинити дію постанови Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 р. № 594 «Про затвердження Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрми».

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про проведення експерименту із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів"