2017-11-01

Держгеонадра зупинили дію 19 спецдозволів

Державна служба геології та надр України зупинила дію 19 спеціальних дозволів на користування надрами.

За повідомленням ДФС, яке надійшло до Держгеонадр, у 2015 - 2016 рр. та І півріччі 2017 року 77 надрокористувачів, яким належать 158 спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами, подавали у податкові розрахунки з рентної плати за користування надрами з нульовими показниками.

Враховуючи пропозиції Комісії з питань надрокористування, Держгеонадрами було надано надрокористувачам 10 календарних днів з моменту отримання повідомлення для надання інформації та документального підтвердження щодо виконання Угоди про умови користування надрами, Програми робіт до Угоди про умови користування надрами за зазначений період часу, а також наявності проектних документів, затверджених в установленому порядку (протоколи ЦКР Міненерговугілля) та виконання проектних рішень по вищезазначеним у листі ДФС родовищам.

Після закінчення вказаного терміну, Комісія з питань надрокористування рекомендувала Держгеонадрам зупинити дію 19 спеціальних дозволів, власники яких не подали інформацію або подали не в повному обсязі пакети документів щодо виконання Угод про умови користування надрами, програми робіт, а також виконання проектних рішень.

Наказом Держгеонадр від 17.10.2017 № 448 було зупинено дію цих дозволів.