2017-02-08

Держгеонадра продовжила терміни повторної оцінки запасів родовищ корисних копалин

Державна служба геології та надр України продовжила терміни проведення повторної державної експертизи та оцінки запасів родовищ корисних копалин для власників близько 200 спецдозволів. Це рішення Держгеонадр позитивно вплине на соціально-економічні показники, зокрема унеможливить призупинення діяльності підприємства і  скорочення його штату. Зазначимо, рекомендації щодо продовження термінів надали члени Комісії з питань надрокористування після численних звернень власників спецдозволів.

Керівництво Держгеонадр продовжило терміни для проведення повторної оцінки запасів в Державній комісії по запасах. Таке рішення прийняли після надання рекомендації від членів Комісії з питань надрокористування.

«Ми прийняли до уваги усі рекомендації Комісії з питань надрокористування щодо надання додаткових термінів для повторної оцінки запасів в ДКЗ. Відтак ми продовжили терміни повторної оцінки запасів для власників близько 200 спецдозволів. Таке рішення економічно оправдане, оскільки підприємства не зупинятимуть своєї діяльності, а їх співробітники збережуть свої робочі місця», – зазначив керівник Держгеонадр  Микола Бояркін.

Зауважимо, що останнім часом до Держгеонадр надійшла чимала кількість звернень від надрокористувачів з документами, які підтверджують хід проведення експертизи та проханнями продовжити терміни її проведення. З метою сприяння виробничій діяльності підприємств, у межах чинного законодавства, Держгеонадра встановила додаткові терміни для проведення експертизи. Відповідні накази Держгеонадр від 01.02.2017 №№ 49, 50.

Довідка: Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.94 №865 та у зв’язку із змінами, внесеними до законодавчої бази або нормативно-правових документів, надрокористувачі мають захищати запаси корисних копалин кожні п’ять років.