2016-12-26

Держгеонадра готується до першого аукціону 2017 року

Державна служба геології та надр України проводить підготовку до першого аукціону з продажу спецдозволів на користування надрами в 2017 році. Згідно нових правил торгів, термін подання заяв становить 75 днів. Офіційне оголошення про аукціон було на початку грудня. На перших торгах у наступному році буде виставлено 8 ділянок.  Надрокористувачі можуть подати заявки на торги до 15 лютого 2017 року. Сам же аукціон заплановано на 30 березня. 

Держгеонадра готується до першого в 2017 році аукціону з продажу спецдозволів на користування  надрами. Це будуть вже другі торги за новими правилами.

«Підготовка до другого аукціону за новими правилами стартувала на початку грудня. В цілому, у потенційних надрокористувачів є 75 днів на підготовку документів. Останню заявку ми приймемо 15 лютого. Як показала практика введених нами правил, подовження терміну позитивно вплинуло на рівень підготовки документації заявниками. А це означає, що в аукціоні зможе взяти участь більша кількість учасників»,- каже керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

На перший аукціон наступного року, але вже другий за новими правилами Служба підготувала вісім ділянок.

«Держгеонадра підготувала 8 лотів для першого аукціону наступного року. Половина з яких  – це підземні води, інші – це пісковики, базальти, граніти та глини. Усі ці ділянки потребують геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою. Успішність цього аукціону може зробити  крок на шляху до розширення мінерально-сировинної бази країни», - зазначив начальник управління з надрокористування та міжнародного співробітництва Дмитро Абрамович.

Довідка:

Перелік ділянок, які Держгеонадра підготувала на перший аукціон 2017 року:

1. Ділянка «Струмок» (граніти, геологічне вивчення,у т.ч. ДПР, Житомирська обл.,Коростенський р-н), початкова ціна продажу дозволу - 56,83 тис. грн.

2. Ділянка «Брюховичі –свердловина № 4» (підземні мінеральні води, геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, м. Львів, смт Брюховичі), початкова ціна продажу дозволу - 12,31 тис. грн.

3. Ділянка «Південно-Західна» Берестовецького родовища (базальти, геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, Рівненська обл., Костопільський р-н),  початкова ціна продажу дозволу - 5,90 тис. грн.

4. Липовецька ділянка (прояв) (свердловина № 1) (питні підземні води, геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, Вінницька обл., Липовецький р-н,),   початкова ціна продажу дозволу - 96,21 тис. грн.

5. Костянтинівська  ділянка (пісковики, геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, Донецька обл., Костянтинівський р-н), початкова ціна продажу дозволу -  91,19 тис. грн.

6. Водозабір ТОВ «Завод  мінеральних вод «Реал» (cвердловина № 2) (питні підземні води, геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, Полтавська обл., Карлівський р-н),  початкова ціна продажу дозволу - 44,59 тис. грн.

7. Черленівська  ділянка (глини, геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, Чернівецька обл., Новоселицький р-н),  початкова ціна продажу дозволу - 7,53 тис. грн.

8. Водозабір у с. Кам’янече (свердловина б/н) (питні підземні води, геологічне вивчення,  у т.ч. ДПР, Кіровоградська обл., Новоархангельський р-н), початкова ціна продажу дозволу - 87,56 тис. грн.