2020-11-18

Codelco поки не припинятиме роботу кар'єра Chuquicamata

Чилійська компанія Codelco заявила про намір продовжити видобуток руди відкритим способом на Chuquicamata ще на один рік і, можливо, збільшити обсяги виробництва міді наступного року. Про це повідомляє MetalTorg

Раніше компанія планувала припинити роботу кар'єра в грудні через перехід на шахтний видобуток міді (шахта, що знаходиться під кар'єром, має глибину понад кілометр). У 2021-2022 роках на Chuquicamata повинні були перейти до переробки вже видобутої руди, однак за результатами економічного аналізу Codelco вирішила вести гірничовидобувну діяльність на 49-ій дільниці Chuquicamata у 2021 році, тоді як видобуток руди з шахти буде нарощуватися. Прийняте компанією рішення відображає хороші показники роботи кар'єра, продуктивність якого складе, за оцінками, понад 30 тис. т міді у поточному році.

Минулого року на родовищах Codelco було вироблено 1,6 млн т міді, включаючи 385,309 тис. т на Chuquicamata.
За прогнозом, на шахтних розробках Chuquicamata - після виходу на проєктну потужність - продуктивність складе 320 тис. т міді і 16 тис. т молібдену на рік, що має замістити вироблення з кар'єра, прибутковість якого знизилася через його велику глибину.