2020-11-18

Уряд США продовжив ліцензію низки нафтових компаній на роботу у Венесуелі

Мінфін США у вівторок продовжив ліцензії нафтогазових компаній Chevron, Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes і Weatherford на ведення діяльності з венесуельською державною нафтовою компанією PDVSA або контрольованими нею підприємствами до 3 червня 2021 року. Про це повідомляє ТАСС

У поширеному Мінфіном документі наголошується, що додатковий час дається для проведення критично важливих операцій і виконання контрактів і угод, що забезпечують безпеку персоналу і належать компаніям активів.

При цьому підкреслюється, що ця ліцензія не дозволяє буріння, видобуток, обробку, купівлю, транспортування або доставку будь нафти або нафтопродуктів венесуельського походження, а також найм на роботу нових співробітників.

Санкції, введені вашингтонської адміністрацією щодо нафтового сектора Боліваріанської Республіки, забороняють американським компаніям вести бізнес з будь-якими органами влади або підприємствами, контрольованими урядом президента Ніколаса Мадуро. У січні минулого року американська влада видала ліцензію, в рамках якої дозволили п'ятьом перерахованим компаніям продовжити роботу у Венесуелі до кінця липня минулого року. Згодом дію цієї ліцензії неодноразово продовжували.