2018-11-05

Прибуток АТ «Укргазвидобування» за 9 місяців 2018 року становить 21,157 млрд грн.

Зазначений показник є на 12 % меншим ніж чистий прибуток за аналогічний період минулого року у зв’язку зі зростанням операційних витрат Компанії для виконання програми збільшення видобутку газу.

Так, за 9 місяців 2018 року на 46 % зросли витрати на амортизацію, що дає можливість збільшувати інвестиції у розвиток розвідки та видобутку, на 8% зросла рентна плата та на 200% зросли витрати на дослідження, розробку та розвідку нафтогазових родовищ задля збільшення видобутку.

Нагадаємо, що видобуток УГВ за січень – вересень 2018 року становить 11 млрд 427 млн куб. м природного газу, що дало змогу перекрити природне падіння видобутку обсягом близько 700 млн куб. м і на 87 млн куб. м перевищити показник аналогічного періоду минулого року.

«Додаткові доходи, які УГВ почало отримувати за свою продукцію після початку реформи, трансформуються у збільшення інвестицій і модернізацію найбільшого державного видобувника газу в Україні. Компанія активніше інвестує сьогодні, щоб завтра видобувати більше газу», - зазначив Олег Прохоренко, голова правління АТ «Укргазвидобування».