2018-11-05

Калуська нафтогазорозвідувальна експедиція ДП «Західукргеологія» відзначила 60-річний ювілей

31 жовтня 2018 року у м. Калуш відбулися урочисті збори з нагоди 60-річчя утворення Калуської нафтогазорозвідувальної експедиції ДП «Західукргеологія».

Колектив експедиції привітали перший заступник міського голови м. Калуш Галина Романко, директор ДП «Західукргеологія» Дмитро Штикало, Голова регіональної профспілки працівників геології Данило Шарун, ветерани експедиції, керівники структурних підрозділів ДП «Західукргеологія», керівники ТзОВ «Західтехногаз» та ТзОВ «Карпатська бурова компанія», з якими на даний час співпрацює Калуська НГРЕ.

Кращих працівників експедиції нагородили Почесними грамотами ДП «Західукргеологія» та експедиції, а колектив — цінним подарунком та Грамотою міського голови м. Калуш.

Минуло 60 років з того часу, коли 1 листопада 1958 року була утворена Калуська контора буріння. Самовіддана праця багатьох поколінь геологорозвідників Калуської експедиції сприяла створенню потужного паливо-енергетичного комплексу і основної бази для виробничої діяльності працівників нафтогазової промисловості Західного регіону та України в цілому. За цей період фахівці експедиції пробурили 353 свердловини, що дало можливість відкрити в Прикарпатті 11 нафтових, 11 газових та 3 газоконденсатні родовища. Затверджені геологічні запаси дозволили приростити до державних запасів 26,7 млн. т нафти, 47,1 млрд. м3 газу та 3,5 млн. т конденсату і підтвердити високі перспективи нафтогазаносності регіону.

За отримані позитивні результати і особистий внесок у розвиток мінерально-сировинної бази України багато працівників експедиції були нагороджені урядовими та галузевими нагородами. Приємно зазначити, що традиції ветеранів експедиції сьогодні продовжують фахівці молодшого покоління і примножують здобутки трудового колективу.