2024-08-05

Чергову групу «чорних старателів» судитимуть за незаконний видобуток бурштину

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт щодо групи осіб, учасники 

За даними слідства, упродовж лютого-березня поточного року троє жителів Коростенського району займались незаконним промислом бурштину на ділянках, розташованих в лісових масивах Білокоровицького лісогосподарства, допоки їх діяльність не припинили правоохоронці.  

У ході документування протиправної діяльності вилучено бурштин, водяну помпу, водозабірний шланг, чотири пожежних рукави, допоміжний інвентар.

Крім цього, під час обшуків за місцем проживання фігурантів також вилучено понад 1,5 кг обробленого бурштину і каменю-сирцю.

Злочин викрито Спеціалізованою екологічною прокуратурою спільно з ГУНП в області за оперативного супроводу УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.