2021-02-18

Через аномальний сніг знижується нафтовидобуток в Техасі

Через холоди видобуток нафти в штаті в останні дні знижується в діапазоні від 500 тисяч до 1,2 млн барелів на добу. Про це повідомляє OilCapital. 

Через погодні катаклізми в Техасі видобуток нафти в штаті в останні дні знижується в діапазоні від 500 тисяч до 1,2 млн барелів на добу. За оцінкою аналітиків компанії Rystad Energy, цей негативний ефект може відчуватися ще кілька тижнів.

Снігопади і різке похолодання призвели до того, що по обледенілих дорогах в басейні Перміан неможливо постачати необхідні нафтовикам матеріали, а через відключення електрики перестали працювати нафтові насоси і споруди для утилізації солоної води. У ряді випадків замерзли гирла свердловин, губився стільниковий зв'язок для передачі даних з бурових майданчиків.

Компанія Chevron вже заявила, що втрата електроенергії призвела до масштабної зупинки видобутку на активах в басейні Перміан, а ExxonMobil повідомляє, що її сланцевий видобуток в цьому регіоні ведеться зі зниженою потужністю.

Як повідомив Тодд Стейплз, президент Техаської асоціації нафти і газу, основною перешкодою для нафтовиків є доступність родовищ: небезпечні умови пересування обмежують доступ до ремонтного обладнання та можливості сервісних компаній добиратися до виробничих майданчиків.