2020-06-22

Cadogan Petroleum відновила видобуток у Львівській області

Британська нафтогазовидобувна компанія Cadogan Petroleum відновила видобуток свердловин «Блажів-3» та «Блажів-Монастирець-3» на Блажівському нафтовому родовищі у Львівській області, повідомляється у прес-релізі компанії.

Cadogan Petroleum підписала продовження договору оренди свердловин із «Укрнафтою» на новий термін.

«В результаті успішних перемовин ми підписали продовження оренди двох свердловин на новий термін – повідомив Андрій Білий, генеральний директор українського офісу Cadogan Petroleum. – Розраховуємо, що свердловини відновлять видобуток до попереднього рівня, попри період простою в роботі».

Як повідомляв OilPoint, компанія була змушена зупинити видобуток на Блажівському родовищі в листопаді 2019 року через непродовження Державною службою геології і надр спецдозволу на розробку родовища.

Раніше стало відомо, що Cadogan Petroleum продала за $4 млн дві дочірні компанії – «Астроінвест-Україна» і «Газвидобування» – компанії «Укрінвест Груп», яку пов’язують з Олександром Онищенком. Продаж в компанії пояснили частиною плану по зростанню в Україні за допомогою розумного використання грошових коштів і монетизації активів.

Також OilPoint писав, що “Юсенко Надра”, українське дочірнє підприємство британської незалежної нафтогазової компанії Cadogan Petroleum, заявило про намір інвестувати 6,53 млн грн в соціально-економічний розвиток Старосамбірського та Самбірського районів у Львівській області протягом 2020-2022 років.

Cadogan Petroleum – британська незалежна нафтогазова компанія, котирується на Лондонській фондовій біржі і працює в Україні з 2006 року. Компанія займається проведенням геологічної розвідки і експлуатації ліцензійних ділянок в Україні, зокрема у Львівській області.