2015-06-03

Burisma Holdings стала повноправним членом італійської Мережі з геотермальної енергетики RETE Geotermica

Незалежна українська газовидобувна компанія Burisma Holdings стала першою українською компанією, що отримала статус партнера і члена італійської Мережі з геотермальної енергетики RETE Geotermica. Меморандум про взаєморозуміння, двостороннє співробітництво та обмін технологіями підписали в Римі радник Ради директорів Burisma Holdings Вадим Пожарський і виконавчий директор RETE Geotermica Фаусто Батіні (Fausto Batini). Таким чином, італійська RETE Geotermica стала третьою профільною національною організацією з геотермальної енергетики, до якої приєдналась Burisma Holdings. Раніше компанія отримала членство у найбільшій Європейській асоціації з геотермальної енергетики Bundesverband Geothermie e.V. (BVG) зі штаб-квартирою в Берліні (Німеччина) та Американській асоціації Geothermal Energy Association (GEA).

«Членство української компанії в трьох найбільших світових асоціаціях свідчить про те, що Україна вперше заявила про своє бажання спільними зусиллями на глобальному рівні міняти екологічні стандарти і мислення, стимулюючи перехід з традиційних на альтернативні джерела енергії - на поновлювані і екологічно безпечні ресурси. Перш за все, до інноваційних проектів у сфері геотермальної енергетики», - підкреслив радник Ради директорів Burisma Holdings Вадим Пожарський. До того ж, участь разом з найбільшими геотермальними об'єднаннями надасть Україні можливість отримати доступ до новітніх технологій, обмінюватися ними і брати участь у спільних проектах.

«Для нас важливо, що Італія прийняла Burisma Holdings в свої ряди, так як саме вона стала першою країною, де геотермальна енергія була застосована з промисловою метою і досі залишається одним з основних виробників геотермальної електроенергії в світі», - відзначає радник Ради директорів Burisma Holdings.