2015-06-03

Новітні світові технології в енергетиці України

Критична залежність нашої країни від імпорту енергоносіїв зумовлює потребу суттєвого зниження енергоємності вітчизняного виробництва. Здобутки провідних світових компаній – виробників у впровадженні енергозберігаючих та екологічно безпечних технологій є вкрай актуальними для технічного  переоснащення та модернізації вітчизняних підприємств під стандарти ЄС.

Позитивним сигналом для України є те, що провідні світові виробники, незважаючи на напружену економічну і політичну ситуацію в Україні, розглядають українську енергетику як галузь, що має суттєвий потенціал розвитку і є відкритою для освоєння нових високих технологій. 

Так, компанія Technetics Group LLC, світовий лідер у виробництві ущільнень для експлуатації в жорстких умовах експлуатації, презентує сегмент продукції для атомної енергетики в рамках міжнародного форуму "Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення і майбутнє" та виставки "Енергетика в промисловості - 2015", які відбудуться 22-24 вересня в Києві на території Міжнародного виставкового центру. Штаб-квартира компанії розташована в м. Колумбія, Південна Кароліна (США), а спеціалізована в секторі атомної енергетики філія - в м. Сент-Етьєн (Франція). Томас Ріттер, керівник маркетингу напрямку Атомна енергетика, зазначив: "Продукція компанії  Technetics Group вже понад 50 років експлуатується на атомних електростанціях та сховищах відпрацьованого ядерного палива в усьому світі з найвищим рівнем безпеки і надійності. Наш девіз: "В атомній енергетиці не існує поняття "типове рішення", і ми із задоволенням запропонуємо українським енергетикам проектні рішення в сфері ущільнень із урахуванням їхніх вимог, потреб і можливостей. Участь у даній спеціалізованій виставці з енергетики ми розглядаємо як найкращий спосіб ознайомлення з ринком і презентації наших технологій".

Успішність євроінтеграційного курсу України, яка прагне посісти гідне місце в європейському домі, значною мірою залежить від того, чи має Україна в Європі справжніх партнерів, чи може вона спиратись на підтримку з боку ключових гравців на європейській політичній арені.  В цьому відношенні дуже важливою є активна політична та економічна підтримка Німеччини - визнаного лідера об’єднаної Європи. Співробітництво в енергетичній сфері між Україною та Німеччиною, надання фінансової допомоги створює підґрунтя для здійснення всеохоплюючих структурних галузевих реформ та диверсифікації видів енергоресурсів, посилює енергетичну безпеку нашої держави.

Переконливим свідченням такої підтримки є запланована у 2015 році участь Федерального Міністерства Економіки та Енергетики Федеративної Республіки Німеччина у ХІІІ Міжнародній виставці "Енергетика в промисловості - 2015".

Організатори виставки та Форума: http://www.iec-expo.com.ua/uk/energetika-v-promislovosti-2015.html

Компанія Technetics Group LLC: http://www.technetics.com, http://www.bmwi.de