2019-11-04

Burisma Group завершила буріння свердловин на Ракитнянському і Карайкозівському родовищах

Міжнародна енергетична група Burisma у вересні завершила бурові роботи нової свердловини №9біс на Ракитнянському родовищі у Харківській області. Глибина об’єкту – 3900 м. При бурінні цієї свердловини Burisma Group використовувала американський верстат Garden Denver (GD).

«Варто відзначити не лише якість буріння, але й високий темп роботи: свердловина №9біс була пробурена менш, ніж за два місяці, тоді як середній термін таких робіт становить 3-4 місяці. В результаті ми отримали якісну та продуктивну свердловину», – зазначила директор Ради директорів Burisma Group Карина Злочевська.

Наразі свердловина №9біс Ракитнянського родовища перебуває у режимі випробування, але у компанії вже відзначають високий приплив вуглеводнів, що на 50% перевищив очікуваний. Добовий результат становить 330 тис. кубометрів і відповідає висновкам геофізичних досліджень.

У вересні Burisma Group завершила буріння ще однієї нової свердловини №42 глибиною 5490 метрів на Карайкозівському родовищі (Харківська область).

«Під час буріння цієї свердловини виникли деякі складнощі. Але завдяки досвіду та професійним діям наших спеціалістів, а також – оперативному втручанню геологів, буріння було скориговано, що дозволило на глибині 5380 м досягти очікуваних продуктивних горизонтів», – повідомила Карина Злочевська.