2018-11-01

Burisma Group взяла участь у зустрічі з офіційною Торговельною місією США в Україні

29 жовтня міжнародна енергетична група Burisma взяла участь у заходах з нагоди візиту до України офіційної Торговельної місії США, організованого Міністерством торгівлі США спільно з Посольством США в Україні і Американо-Українською Діловою Радою. Як підкреслила Посол США в Україні Марі Йованович під час офіційної церемонії відкриття, подібна місія є першою за останні десять років, що свідчить про те, що Україна рухається у правильному напрямку.

«Burisma Group вдалося вибудувати міцні стратегічні відносини з американськими нафтогазовидобувними та сервісними компаніями, впроваджуючи ефективні технологічні рішення у сфері розвідки та видобутку газу», – зазначив радник Ради директорів Burisma Group і Голова правління Асоціації газовидобувних компаній України Вадим Пожарський.

До офіційної Торговельної місії США увійшли 12 великих американських компаній, що представляють сільське господарство, енергетику, інфраструктуру та ІТ-сектор. Про прибуття місії до України минулого тижня заявив Заступник Міністра торгівлі США Гілберт Каплан на зустрічі з Першим віце-прем’єр-міністром, Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубів. Пан Каплан підкреслив, що інвестиції в Україну є одним з важливих векторів уваги американського бізнесу.

За словами Вадима Пожарського, співпраця між українськими та американськими компаніями дозволить забезпечити енергетичну безпеку в Європі. Наразі у портфелі Групи контракти з Weatherford, Halliburton, National Oilwell Varco (NOV), Schlumberger, Service King Manufacturing тощо.

«У квітні Burisma Group підтримала ініціативу Атлантичної Ради США в Харкові з розвитку американо-українських відносин, запросивши в країну відомих американських дипломатів і політиків. Харківська область є яскравим прикладом успішної співпраці між США і Україною в енергетичній сфері, бо саме тут за допомогою сучасного американського устаткування була пробурена одна з найглибших свердловин в Україні», – підсумував Вадим Пожарський.