2018-11-01

Робоча зустріч із китайськими партнерами

30 жовтня в УкрДГРІ відбулася зустріч курівництва інституту з менеджером з розвитку компанії RENtntrgy Eltrtric Tianjin Ltd паном Ванг Ши (Wang Zhijie) та головою ради директорів компанії “Тяньцзінь Мін-хи Наука та Технології Кo., Лтд” паном Ліном Хенгсі (Lin Hengxi) (КНР), який цього разу представляв інтереси Тяньцзінської геологічної академії.

Під час зустрічі було зазначено, що плідна співпраця, яка давно триває між Україною й Китайською Народною Республікою, сприяє зміцненню національних економік наших країн. В Україні Китай вкладає великі інвестиції в проекти в різних галузях промисловості, включно зі сферою обслуговування, переробною, гірничодобувною промисловістю та сільським господарством, упродовж багатьох років.

Один з найважливіших напрямів – це спільні наукові проекти, результат втілення яких у життя багато важить як для нинішніх, так і майбутніх поколінь.

Директор УкрДГРІ Сергій Гошовський звернув увагу, що Український державний геологорозвідувальний інститут має багаторічну історію науково-виробничих відносин з низкою наукових інститутів Китаю. Починаючи з 70-х років ХХ століття, УкрДГРІ тісно співпрацює з КНР у напрямі наукового супроводження геологорозвідувальних робіт, збагачення золотоносних і фосфоровмісних руд, утилізації червоних шлаків, обміну досвідом, консультацій, трансферу технологій, чистої енергетики, екології тощо.

Пан Лін Хенгсі також зауважив, що Україна має унікальні запаси корисних копалин і наукові розробки, а Китай – інноваційні технології та досвід раціонального використання природних ресурсів. Спільна робота між інститутами й підприємствами наших країн сприятиме розвитку наукових і комерційних проектів у галузі видобутку й збагачення корисних копалин, нетрадиційних енергетичних ресурсів, відновлюваної енергетики, а також істотно впливатиме на економічний розквіт наших країн і реалізацію наших стратегічних переваг.

Під час зустрічі було розроблено дорожню карту щодо конкретних пілотних проектів між УкрДГРІ та китайськими партнерами  за двома напрямами: по-перше, у сфері геологорозвідки, видобування, збагачення й переробки металевих руд на території КНР та України, а по-друге, в галузі відновлюваної енергетики.

Було запропоновано до обговорення проект тристороннього меморандуму між УкрДГРІ,  Тяньцзінcькою геологічною академією та компанією “Тяньцзінь Мін-хи Наука та Технології Кo., Лтд” щодо створення на території України та КНP лабораторій і спільних підприємств з геологорозвідки, видобутку, переробки й збагачення руди;  співпраці в царині застосування нових технологій у геологічній і геофізичній розвідці, лабораторному вивченні мінерального складу руд, розробки,  використання, подальшої переробки та збагачення металевих руд; надання одна одній допомоги в підготовці відповідних фахівців.

Наприкінці зустрічі пан Сергій Гошовський висловив подяку нашим колегам та побажав і в подальшому використовувати переваги один одного в знаннях, фахівцях і фінансових ресурсах задля отримання ліпшого економічного зиску та процвітання наших підприємств і країн.