2018-05-07

Burisma Group взяла участь у 49-й OTC 2018 у Х’юстоні (США)

Міжнародна енергетична група Burisma стала партнером 49-ї міжнародної нафтогазової конференції та виставки офшорних технологій – Offshore Technology Conference (ОТС), що проходила з 30 квітня по 3 травня 2018 року у Х’юстоні (США). Цього року програма ОТС мала 350 спеціалізованих технічних презентацій на 13 тематичних майданчиках, що  були розташовані у виставковому комплексі NRG Park площею 64 тис. кв. м. Зі своїми проектами та технологіями були присутні понад 2300 компаній-учасників зі 100 країн світу.

Заснована у 1969 році, конференція OTC є наймасштабнішою щорічною подією у світі в нафтогазовій галузі, значно впливаючи на розвиток світової офшорної індустрії в бурінні, розвідці та видобутку вуглеводнів. Сьогодні ОТС – це мережа, що об’єднує понад 70 тис. фахівців глобальної енергетичної галузі.

Головною темою цьогорічного заходу став пошук інновацій, які слід очікувати у найближчі 50 років. Спікерами конференції стали 100 найбільш знакових людей глобального ринку нафти й газу.

«У 2018 року організаторами виставки були проведені дві нові конференції, де були представлені десятки професійних спільнот та асоціацій. Експерти з різних країн світу представили програму, яка сприятиме обміну досвідом між учасниками й відвідувачами OTC, запропонувавши оновлену інформацію про технологічні рішення, що використовуються в різних проектах всього світу. Ми задоволені бути в спільному тренді та презентувати власні розробки світовій спільноті», – розповідає Каріна Злочевська, член Ради директорів Burisma Group та голова делегації компанії на ОТС 2018.

Україні була присвячена окрема панель – семінар, організований U.S. Commercial Service у партнерстві з Burisma Group. Захід зібрав понад 80 експертів, інвесторів та представників нафтогазових і сервісних компаній, які розглядають інвестиційні можливості видобутку природного газу в регіоні Центральної та Східної Європи. Україну представляли Мирослава Мирцало (фахівець з питань енергетики Посольства США в Україні), Каріна Злочевська (член Ради директорів Burisma Group) та Сергій Глазунов (CEO Smart Energy).

Каріна Злочевська в своїй презентації «Private gas production as key to ensuring national energy security» – «Приватний видобуток газу в Україні як ключ до забезпечення національної енергетичної безпеки» – акцентувала увагу на необхідності збільшення внутрішнього виробництва газу України.

«Україна багато зробила для залучення інвесторів у нафтогазовий сектор. Зокрема, знижено ренту до 12% на газ, видобутий з горизонтів до 5 км та до 6% – з понад 5 км. Кількість пробурених свердловин у 2017 році збільшилася на третину. Україна є другою країною у Європі за запасами газу, але лише п’ята за обсягом видобутку, маючи 0,5% світових запасів. Тому нашій країні ще належить зробити багато важливих кроків задля поліпшення інвестиційної привабливісті», – зауважила пані Злочевська.

Зокрема, іноземців цікавили питання доступу сервісних компанійна український ринок; як впливає девальвація національної валюти на оплату сервісних послуг; наскільки жорстке екологічне законодавство; чи існують технічні вимоги до американського обладнання та чи відрізняються вони від європейських й китайських; наскільки безпечні роботи в східних областях України; і чи матимуть американські компанії преференції з постачання сучасного обладнання тощо.

Цього року захід привернув рекордну кількість відвідувачів за всю історію ОТС – понад 100 тис. осіб, серед яких були топ-менеджери глобальних нафтогазових компаній, інженери, вчені, трейдери, бізнесмени. ОТС входить до низки найвизначніших щорічних подій в США та до ТОП-10 найбільш відвідуваних бізнес-заходів Північної Америки. У 2018-му  заходи OTC висвітлювали понад 300 журналістів з усього світу.