2019-07-08

Burisma Group успішно ввела в експлуатацію три нові свердловини

У червні операційні компанії Burisma Group завершили роботи з запуску в експлуатацію свердловини №38 на Карайкозівському родовищі, а також свердловин №5 і №7 на Водянівському родовищі. Глибина двох з трьох свердловин перевищує 6 тис. метрів, забезпечивши їм статус одних з найглибших не лише в портфелі Burisma Group, а й серед усіх газовидобувних компаній України.

Буріння проводилося безамбарним методом з повною утилізацією відходів американським устаткуванням. Це дозволило успішно пробурити свердловини до проектної глибини зі значним випередженням проектних термінів. За словами CEO Burisma Group Тараса Бурдейного, буріння кожної із свердловин було завершено протягом 6 місяців.

«Глибина свердловини №38 на Карайкозівському родовищі становить 5250 м, а її добові показники перевищили наші очікування, давши 200 тис. газу і 100 кубів конденсату. Свердловини №5 і №7 на Водянівському родовищі мають глибини більш ніж 6000 метрів: 6210 і 6520 метрів відповідно. Буріння велося за допомогою безамбарного методу, верстатами SK2000 та SK3000. З кожної свердловини Водянівського родовища ми очікуємо ще кращі результати», – говорить Тарас Бурдейний.

Відповідно до інвестиційного плану, у лютому 2019 року Burisma Group розпочала буріння свердловини №3 на Водянівському родовищі. В цілому до кінця року планується пробурити 18 свердловин. З огляду на заплановані обсяги Burisma Group почала реконструкцію установки комплексної підготовки газу (УКПГ) на Водянівському родовищі, що дозволить збільшити добові обсяги підготовки природного газу з поточних 500-600 тис. до 3 млн кубометрів. Вартість реконструкції становить близько 160 млн. грн.

«Хоча світова кон’юнктура цін на вуглеводні корегує плани всіх компаній, ми постійно аналізуємо і підбираємо найбільш ефективні методи інтенсифікації видобутку. До того ж ми продовжуємо уважно вивчати сейсмічні дані з метою максимально ефективного використання ресурсів. Глобальне зниження вартості енергоносіїв не вплине на нашу інвестиційну програму і плани щодо кількості буріння нових свердловин. Власне це частина загальної стратегії Burisma Group, спрямованої на зміцнення енергонезалежності і енергобезпеки України», – зазначає Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.