2019-07-08

«Укрнафта» розпочала буріння нової свердловини

24 червня ПАТ «Укрнафта» розпочало буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Проектна глибина майбутньої похило-скерованої свердловини №102 становить близько 1 500 м з відходом від вертикалі 185 м, а її початкова продуктивність має сягнути 27 т нафти на день. Очікується, що свердловина №102 відкриє доступ до нафтових покладів нижньоменілітових відкладів.

Станом на 4 липня вже пробурено 318 м. Завершення буріння свердловини заплановано на середину серпня.

Буріння свердловини «Укрнафта» проводить силами фахівців підрозділу «Укрнафта Буріння» із залученням компаній-підрядників, використовуючи власну бурову установку «Уралмаш-3Д».

Маврікій Калугін, Заступник Голови Правління, Виконавчий віце-президент з видобутку і переробки «Укрнафти», прокоментував: «Я радий, що ми відновлюємо буріння – це рух у правильному напрямку. Тим не менш, це лише маленький крок. Адже для значного нарощення видобутку нам потрібно бурити щонайменше 10 нафтових та газових свердловин на рік, інвестуючи близько 800-900 млн грн на рік. Однак, поки що ми продовжуємо працювати на існуючому фонді свердловин з мінімальними інвестиціями».

Загалом фінансовий план «Укрнафти» на 2019 рік передбачає буріння трьох нових свердловин при загальній інвестиційній програмі в 2,9 млрд грн. Однак реалізація останньої залежить від вирішення проблеми історичної податкової заборгованості, а також від стабільної реалізації нафти та конденсату компанії на державних аукціонах.