2018-12-04

Burisma Group розглянула низку енергетичних питань у Вашингтоні

Конференція “Стан енергетичного сектору України” відбулася у Вашингтоні, США, й була організована Dinu Patriciu Eurasia Center при Атлантичній раді США (Atlantic Council), а також недержавним аналітичним центром “Український центр економічних і політичних досліджень ім. А.Розумкова.

У рамках цього заходу, міжнародна енергетична група Burisma висловила своє бачення реформування енергетичного сектору й розвитку газовидобувної промисловості України. Представником компанії на конференції став Радник Ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

«Реформування газовидобувного сектору України має стратегічне значення для національної безпеки та подальшого розвитку держави. Ми беремо участь у змінах регуляторного середовища, разом з іншими учасниками ринку сприяємо активному діалогу між владою й бізнесом, щоб зробити український ринок природного газу більш відкритим і привабливим для іноземних інвесторів. Важливо відзначити синергію недержавних організацій, компаній і політиків у підготовці відповідного середовища для інвесторів з метою залучення в країну міжнародних корпорацій та сервісних компаній з їх технологічними можливостями. Саме тому наша спільна мета сьогодні – це створення конкурентного газового ринку, цікавого для американських і європейских компаній”, – зазначив Вадим Пожарський.

Модераторами дискусій виступили Андерс Аслунд, старший науковий співробітник Dinu Patriciu Eurasia Center, і Мелінда Херинг, редактор UkraineAlert.

В обговоренні питань також взяли участь науковий співробітник Центру стратегічних і міжнародних досліджень Едвард Чоу; старший науковий співробітник Євразійського центру при Атлантичній Раді США Аріель Коен; посол, засновник і голова Глобального енергетичного центру Atlantic Council Річард Монінгстар; директор енергетичних програм Центру Розумкова Володимир Омельченко.

Atlantic Council – американський недержавний аналітичний центр у сфері міжнародних відносин атлантичного співтовариства із штаб-квартирою у Вашингтоні. Атлантична Рада здійснює управління десятьма регіональними центрами й функціональними програмами з питань міжнародної безпеки й глобального економічного розвитку.

В Україні Атлантична Рада США займається реалізацією програми “Україна в Європі”, відповідно до якої щороку в країні відбувається до 70 заходів, присвячених проблемам в Україні.