2018-12-04

Регіональним журналістам розповіли, як отримати більше інформації про українську енергетику

Керівник програм аналітичного центру DiXi Group Роман Ніцович взяв участь в тренінгу для регіональних ЗМІ "Прозорий видобуток: де знайти потрібні дані", організованому Національним секретаріатом Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (ІПВГ).

Представник DiXi Group познайомив медійників з напрацюваннями проекту USAID "Прозора енергетика", які допоможуть отримати більше інформації про вітчизняний енергосектор. Зокрема, мова йшла про онлайн-карту, інструмент "Подати запит", мобільний додаток "Енергетика онлайн", Індекс прозорості, інфо-листи про формування тарифів, та онлайн-курс з енергетики.

У тренінгу також взяли участь представники Міненерговугілля, Національного секретаріату ІПВГ в Україні, АТ «Укргазвидобування», Асоціації газовидобувних компаній України, проекту «Є-Дата» та відомі журналісти-розслідувачі

Захід проведено за фінансової підтримки урядів Німеччини та Великобританії через проект "Ефективне управління державними фінансами", який реалізується федеральної компанією Deutsche Gesellschaft f"ur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.