2019-07-23

Burisma Group розглядає можливість відновлення старих свердловин

Операційні компанії Burisma Group розглядають можливість відновлення старих свердловин на Дубровсько-Радченківській площі в Полтавській області. Право розробляти площу Група отримала на аукціоні в березні 2019 року. Термін користування площею з метою промислової розробки і подальшого видобування нафти й газу складає 20 років.

«Сьогодні ми вивчаємо потенціал майже сотні занедбаних свердловин. У разі позитивних результатів ми будемо вести роботи з їх відновлення, а також інтенсифікації, щоб реанімувати і дати свердловинам друге життя», – зазначив Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

За його словами, компанія вже мала досвід реанімації старих свердловин. У 2018 році компанія взяла на вивчення 14 свердловин у Полтавській області – 6 з них вже ефективно працюють, дають промислові обсяги вуглеводнів, створюють нові робочі місця і акумулюють податки до бюджету.

На першому етапі компанія планує провести додаткові геофізичні дослідження і визначити обсяг інвестицій у відновлення занедбаних свердловин.

Цей приклад відновлення законсервованих раніше родовищ є визнаною у світі практикою збільшення видобутку і ресурсного потенціалу підприємств. Нові технології і отримані в результаті їх застосування знання дозволяють, у першу чергу, залучити до розробку мало- або зовсім недреновані ділянки до розробки.

Додатковою перспективою є прогнозовані продуктивні пласти, які були “пропущені” протягом досліджень у минулі роки і, таким чином, не випробовувалися в уже пробурених свердловинах з різних технічних причин. Найбільш очевидним варіантом “другого життя” подібних родовищ є використання методів інтенсифікації з метою збільшення припливу вуглеводнів, що раніше також вважалося неможливим.