2021-03-22

Буріння на Чорноморському шельфі розпочнеться в 2022-2023 роках

В кінці 2021 року очікувано розпочнеться буріння свердловини на суші, а в кінці 2022 – на початку 2023 років розпочнеться буріння на шельфі Чорного моря. Про це повідомив виконавчий директор Групи Нафтогаз Отто Ватерландер, пише OilPoint.   

«Туреччина – хороший приклад для розуміння перспектив. Вони пробурили сотні свердловин в Чорному морі, поки знайшли свої великі газові площі», – цитує Ватерландера ЗМІ.

Очікується, що це вдасться зробити швидше. Планується інвестувати 20 млрд доларів за 10 років - з них половину складуть власні кошти Групи, а інша частина ляже на потенційних інвесторів.

«Це повинні бути не маленькі компанії, а великі, які зможуть в перспективі інвестувати в Україну від 100 млн доларів до кількох мільярдів доларів. Але для цього ми повинні їм дати умови і вибір, показати їх перспективи та можливості», – зазначає виконавчий директор.

За словами Ватерландера, є кілька американських і канадських компаній, які мають величезний досвід у цій сфері і якщо достатніх обсягів газу не буде знайдено в Чорному морі, у «Нафтогазу» ще є права на розробку Юзівського та інших родовищ.