2021-08-04

Botswana Diamonds просувається вперед на проєкті Thorny River

Компанія Botswana Diamonds повідомила, що початкові дані аналізу зразків, отриманих в ході кампанії буріння на її алмазному проєкті Thorny River у Південній Африці, є позитивними. 

Згідно з повідомленням Botswana Diamonds, двотижнева затримка, спричинена місцевими проблемами, пов'язаними з пандемією, означає, що результати тепер будуть доступні в середині серпня.

«Позитивні початкові ознаки спонукали компанію запланувати додаткове буріння на неперевіреній ділянці землі між рікою і вже виявленими виходами кімберліту, - сказав голова ради директорів компанії Джон Тілінг. - Підготовка майданчика триває».

Botswana Diamonds нещодавно виявила другий вихід кімберліту на проєкті Thorny River. 

Незалежні фахівці об'єднали всі геофізичні дані і дані буріння, щоб змоделювати потенційний обсяг двох сусідніх кімберлітових тіл і кімберліту, що їх з'єднує.

Оновлена ​​модель оцінює сукупний обсяг двох кімберлітів в діапазоні від 300 000 до 600 000 тон, що представляє собою триразове збільшення обсягу після моделювання першого джерела кімберліту.

Як очікує Botswana Diamonds, виходячи з історичних даних про зміст алмазів у дайках Thorny River і Marsfontain, воно може скласти 60 каратів на сто тонн руди.