2016-08-05

3 млрд грн — позитивний ефект реформ Укргазвидобування

3 млрд грн складає сумарний ефект комплексних реформ та трансформації бізнес-процесів новим менджментом ПАТ “Укргазвидобування” за рік, від липня 2015 до липня 2016.

Результат складається з економії завдяки прозорості та конкурентності закупівель – 1,57 млрд грн, підвищенню доходів від переходу до конкурентних продажів продуктів переробки та модернізації до стандартів Євро 4, 5 — 866 млн грн, підвищенню продуктивності робіт (буріння, ремонтів), пришвидшення вводу нових свердловин, позитивного ефекту від реструктуризації позик, покращення фінансової дисципліни, перегляду угод попередніх періодів з неринковими умовами, тощо.

“Ми досягли ефекту в 3 млрд грн від діяльності нової команди. Дуже показовим є те, що цей ефект складається з досягнень всіх напрямків: закупівлі, реалізація, виробництво, фінанси, безпека тощо. Зміна на конкурентну та прозору процедури закупівлі тільки одного з потрібних для видобування вуглеводнів реагенту — метанолу, принесла УГВ річну економію в 230 млн грн – наводить приклад голова правління ПАТ “Укргазвидобування” Олег Прохоренко. – А разом з підвищенням комерційної ефективності та продуктивності робіт ми отримали значний інвестиційний ресурс для технологічної модернізації, технічного оновлення та, в результаті, підвищенню обсягів видобування вуглеводнів. Наша команда вже досягла очевидної позитивної динаміки обсягів видобутку. Старт програми інтенсифікації дозволить нам отримати стійкі показники зростання й закладе надійну основу для виконання “Програми 20/20”.