2017-05-22

23 травня відбудеться конкурс на посаду голови Держгеонадр

У вівторок, 23 травня, о 10 годині розпочнеться конкурс на зайняття вакантної посади голови Державної служби геології та надр України. Нагадаємо, попередньо проведення цього конкурсу було заплановано на 16 травня, однак через відсутність кворуму Комісія з питань вищого корпусу державної служби перенесла його на 23 травня. 

Завтра, 23 травня, в Національному агентстві з питань державної служби має відбутися конкурс на заміщення посади голови Держгеонадр. Це буде друга спроба зібрати кворум конкурсної комісії, яка приймає рішення щодо кандидатів на цю посаду.

Нагадаємо, 16 травня Комісія з питань вищого корпусу державної служби прийняла рішення перенести конкурс на посаду голови Держгеонадр. Причина – відсутність кворуму. Дві третини  з 10 членів комісії мають бути присутні для кворуму, однак 3 осіб не з’явилося. Відтак конкурс перенесено на 23 травня. 

Окрім того, за 5 днів до проведення цього конкурсу, 18 травня, Кабінет міністрів України  призначив нового т.в.о. голови та першого заступника голови Держгеонадр. Однак, це урядове рішення зупинив Окружний адміністративний суд м. Києва.

Довідка:

Процедура конкурсу передбачає, що від моменту оголошення до завершення конкурсу повинно пройти не більше 45 днів. Тобто Комісія з питань вищого корпусу державної служби зобов’язана провести конкурс на посаду голови Держгеонадр до 26 травня.