2016-03-17

20 млн грн ПАТ «Укргазвидобування» спрямує на розвиток соціальної інфраструктури в Харківській області

20 млн. грн. ПАТ «Укргазвидобування» витратить на покращення інфраструктури та капремонт об`єктів соціальної сфери в регіонах своєї діяльності в Харківській області. Це передбачає підписана 17 березня соціальна угода між компанією та Харківською ОДА. Угода включає в себе 17 об’єктів та діятиме протягом 2016 року.

Так, планується провести ремонт м’яких покрівель, термосанацію фасадів, капітальний ремонт системи опалення з влаштуванням автономних котелень для індивідуального опалення житлових будинків в селищі Червоний Донець Балаклійського району. Буде проведено капремонти покрівель житлових будинків у м. Балаклія, інфекційного відділення близнюківської центральної районної лікарні в смт Близнюки та капремонти інфекційного відділення краснокутської центральної районної лікарні і центру адмінпослуг в м. Валки, Валківського району. В смт Вільча Вовчанського району буде зроблено технічне переоснащення системи теплопостачання з установкою блочної котельні на твердому паливі Вовчанського геріатричного пансіонату та Вільчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В Золочівському районі – реконструкція їдальні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 в смт Золочів та буде проведена газифікація 7 вулиць в с. Лютівка.

Також, за кошти, виділені Укргазвидобування буде побудовано фізкультурно-оздоровчий комплекс в м. Первомайський та проведено реконструкції свердловини №5 на центральному водозаборі в м. Барвінкове, деяких ділянок водоводу в м. Чугуєві, капітальний ремонт свердловини №3 для водопостачання смт Печеніги Печенізького району та реконструйовано Газопровід високого тиску від смт Великий Бурлук до котельні Приколотнянського МЕЗ Великобурлуцького району.

Як зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «У нас амбітна мета: забезпечення реальної енергетичної незалежності України, досягнення видобутку 20 млрд м3 в 2020 році. Ми розуміємо, що це не абстрактні цифри, а засіб забезпечити гідні умови життя і добробуту наших людей. Тому, я радий, що вже сьогодні ми можемо його покращити, зокрема, в регіонах нашої присутності. Протягом багаторічної співпраці між ПАТ «Укргазвидобування» та Харківською ОДА склалися злагоджені взаємовідносини, і я впевнений, що наша співпраця сприятиме розвитку нафтогазового комплексу Харківської області, наблизить нас до реалізації програми «20/20».

Довідка:
На сьогоднішній день Харківська область – найбільший регіон видобутку блакитного палива в Україні. За результатами 2015 року в області було видобуто 7,457 млрд м³ газу або 51,3% річного балансового видобутку УГВ. В межах Харківської області ПАТ ,,Укргазвидобування” здійснює розробку 47-ми родовищ вуглеводнів із загальним фондом 1416 свердловин. В 2015 році ПАТ «Укргазвидобування» профінансувала розвиток об’єктів соціальної сфери Харківської області на 19 980 тис. грн.