2016-07-06

Працівники Держгеонадр обурені непрофесійністю Остапа Семерака

Як повідомила прес-служба Держгеонадр GEOnews.com.ua, колектив Державної служби геології та надр України обурений непрофесійними діями профільного міністра. Зокрема йдеться про системний непрофесійний характер доручень міністра екології Остапа Семерака, де останньою краплею став наказ щодо позапланової перевірки Держгеонадр. Працівники вважають черговий наказ неправомірним, що свідчить про непрофесійне ставленням Остапа Семерака до роботи та підлеглого колективу.

«На превеликий жаль, ми спостерігаємо системний непрофесійний характер доручень профільного міністра. Наприклад, 1 липня ми отримали доручення провести перевірку діяльності ТОВ «Південний кар'єр» на предмет дотримання вимог щодо геологічного вивчення і використання надр, умов спецдозволу на користування надрами. Це в свою чергу пряме порушення порядку взаємодії та постанови КМУ про проведення державного геологічного контролю. У час, коли всі говорять про зменшення тиску на бізнес, Мінекології зобов'язує проводити перевірки. Перевірки заборонені Кабміном, їх можуть проводити лише за наказом Мінекономрозвитку, а не прямої вказівки міністра екології. Надання таких доручень свідчить про непрофесіоналізм», – пояснюють у юридичному управлінні Держгеонадр.

Більше того, днями вийшов наказ міністра екології про позапланову перевірку Держгеонадр з 5 по 18 липня. У свою чергу Служба направила позов до Окружного адміністративного суду м. Києва, яким просить визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства екології та природних ресурсів України.

Є очевидними ознаки протиправності рішення та існує небезпека заподіяння шкоди правам і свободам не тільки Держгеонадрам, а і державі в цілому. Виконання цього наказу призведе до блокування та зупинення роботи Держгеонадр, що в свою чергу потягне за собою неповоротні та негативні наслідки, оскільки на Держгеонадра покладенні важливі обов'язки контролювати законне та раціональне використання надр по всій території України за для уникнення екологічної катастрофи», – зазначають у юридичному управлінні Держгеонадр.

Таким чином колектив Держгеонадр вважає, що профільним міністром були перевищені повноваження.