2015-12-01

Завдання за всіма об’єктами відповідно до Пооб’єктного плану 2015 р. УкрДГРІ виконало

26 листопада в УкрДГРІ відбулось засідання Науково-технічної ради Держгеонадр України, на якому було розглянуто результати ГРР (НДДКР), що виконувалися Інститутом у 2015 році, та пропозиції до пооб`єктного плану на 2016 рік. 

Так, заступник директора з наукових питань Михайло Красножон відзначив, що загалом, за всіма темами, що виконувалися в УкрДГРІ, геологічні завдання 2015 року було виконано, зокрема, за такими розділами: Наукове супроводження робіт, Нафта і газ, Інженерно-геологічні роботи, Гідрогеологічні роботи, Прогноз землетрусів, Підготовка і видання геологічних карт, Буріння артезіанських свердловин, Геолого-екологічні дослідження та заходи. 

У роботі Ради взяли участь члени НТР та запрошені працівники УкрДГРІ. НТР визнала, зокрема, що запропоновані УкрДГРІ теми є актуальними, а їхнє виконання сприятиме нуаковому розвитку геологічної галузі. Також НТР погодилась із пропозиціями щодо виконання робіт за переліченими темами.  Зважаючи на специфіку формування фонду за рахунок коштів, отриманих Держгеонадрами від надання  послуг,  УкрДГРІ буде доцільно підготувати пропозиції щодо конкретних завдань з перелічених тем, що планується виконати у 2016 році.

Також на засіданні виступив т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін, який у своєму виступі наголосив, що актуальні проблеми геологічної галузі можуть бути вирішені лише на основі запровадження новітніх наукових методик, що обумовлює необхідність підвищення ролі галузевої геологічної науки. Він повідомив про  рішення створити при Держгеонадрах України експертну групу, до складу якої повинні увійти провідні вчені УкрДГРІ.